Telefon: 20 15 22 11 | Email: Dina@Boenneland.dk BOOK TID HER

UTROSKAB I PARFORHOLDET

-Er utroskab blevet en del af din og jeres virkelighed?

Det er VANVITTIG HÅRDT uanset om du er den ”skyldige” som har handlet i utroskab, eller om du er ”offeret” som nu er oplyst i, at der har været utroskab.

Utroskab foregår mere end vi går og tror. De fleste har kendskab til mindst en som har været utro, eller som har oplevet utroskab. Utroskab er forbundet med uærlighed og tillidsbrydende adfærd. Det har mange ringe med sig, da der er et utal af måder at være utro på, og det er unikt for hvert menneske, hvad de definerer som utryghed og et tillidsbrud. Det er forbundet med meget skamfuldhed, og det er også derfor noget vi helst holder for os selv i parforholdet, da der er så meget sårbarhed, fordømmelse og meninger der kan farves af andre i det, og hvis I ønsker at finde jeres vej igennem dette tillidsbrud, er mit råd at I finder jeres vej i dette. At I kun deler det med så få som muligt, og endnu vigtigere, at I er enige om hvem der får det at vide, så I ikke går hinandens grænse igen og igen.

Uanset, så er det sikkert, at du/I havde ikke regnet med at dette skulle ske for jer i jeres parforhold.

Jeg ved igennem mine mange års erfaring som ekspert i parforhold oplevet, at det er muligt at arbejde sig igennem utroskab, I kan komme igennem dette – men det tager tid. Imens I er i denne arbejdsproces, vil I lære en masse om jer selv og hinanden som går dybere end I før har oplevet, og det kan også gøre det værd at arbejde jer igennem, da I komme ud stærkere, da I er MAX såret – men finder vej…

I de fleste situationer har begge partnere en aktie i, at der var en ubalance i parforholdet. Altså, at begge parter har et medansvar i at kunne lytte, spørge, hører, mærke og se den anden i deres behov. Her kommer kommunikationen ofte på banen, da I måske ikke har lært at kommunikere ud fra et fælles sprog i jeres parforhold, og så antager vi ofte en masse i stedet for at undersøge.

Det er de færreste partnere som vil deres partner det ondt! Men de fleste mennesker ønsker noget bekræftende rart, og ubevist er det mere kraftfuldt af en udenfor parforholdet.

Det er helt normalt at vi bliver opløftet og glade af at blive set af andre mennesker i andre sammenhæng i team hverdag, men det er samtidigt meget vigtigt, at vi deler det med vores partner og ikke holder det for os selv – da det allerede kan starte der, at vi får en opmærksomhed udefra, som vi ikke er bevidste om kan blive dyrket til mere og mere – og lige pludselig befinder en af jer i en situation, hvor I allerede er gået for langt, og har fået glædes-følelser via en anden eksternt jeres parforhold – og så har du/I ”balladen” da det på en ene side er dejligt at en anden giver noget rart, og på den anden side står en partner og bliver såret.

Utroskab er et valg!

Det er en handling den utro part tager med en tredjeparts involvering. Utroskab er årsagen til mistillid og knuste hjerter, og samtidig er det grunden til, at tusindvis af par hvert år vælger at gå fra hinanden.

 

Utroskab

Har du eller din partner været utro?

På hvilken måde?

Havde I inden dette tillidsbrud haft samtaler omkring, hvad utroskab er for dig, og hvad det er for din partner? – hvad er det man må, og ikke må for jer hver især.

Det er helt individuelt, hvor grænsen går.

Der er mange muligheder for utroskab. Det er derfor vigtigt, at man får talt sammen om, hvad det betyder for lige netop dig.

De sociale medier og datingsites gør det muligt at oprette personlige profiler, men er det utroskab for dig, hvis din partner “kun" skriver med andre?

Det bør diskuteres, hvad man må skrive om, om man overhovedet må skrive med andre, om man vil vide det, om man skal se samtalerne og meget mere.

Eftersom det er så tilgængeligt at opfordre til opmærksomhed, interesse og anerkendelse, så er det blevet nemmere at ”lade sig friste” og gå skridtet videre og starte en bekræftende flirt online, som kan udvikle sig, da man oftest bliver mødt af noget nyt, spændende og det man trænger til at høre fra en der også er samme sted.

Hvorfor er man utro?

  1. Der er en eller anden form for ubalance i parforholdet.
  2. Den anden faktor er, at nogen mennesker bare har valgt at give afkald på den gensidige tillid.

Man ser oftest, at utroskab opstår, hvis man ikke er tilfreds eller mangler anerkendelse.

Utroskab er et tegn på, at der er en part i parforholdet, som ikke får sine behov dækket.

Du tænker måske straks behovet for sex, men det er nødvendigvis ikke nøglen til utroskab. Vi har alle sammen en bestemt måde, vi føler os mest elsket på, og hvis vi ikke får den opfyldt over længere tid – så kan vi opleve, at der er andre som viser os dette, og det kan være svært at håndtere, da det er den måde, livet giver dig den gode energi på.

Måden man er utro på…

Der er masser af fristelser derude…

Der er forskel på, om man har været sammen med en kollega til årets julefrokost, eller man igennem måneder har haft en affære.

Det betyder ikke, at den som oplever sin partner som utro, er den skyldige, den som har sovet i timen, eller den som ikke har opfyldt sin partners ønsker – der skal to til at være vågne i parforholdet.

For de fleste handler det om, at der er noget, der holdes skjult, som ikke bliver sagt højt, og dermed er lige med løgne.

Hvad gør man, når man har oplevet utroskab?

Den, som har været utro, skal kunne se, at det er et problem, at man har valgt at få det et andet sted.

Man skal kunne se, at man har taget et valg og udført en handling.

Det er kun 2 muligheder:

  1. At lade sig skille fra sit parforhold
  2. At arbejde sig igennem smerten og opbygge tilliden på ny.

Hvis man vælger at gå igennem denne krise sammen, så er det vigtigt, at man er indstillet på at:

  • Man skal genopbygge det brudte bånd imellem parterne ved at tale sammen
  • Man skal tale sammen på en bestemt måde
  • Man taler omkring bestemte emner
  • Man taler i et bestemt tidsrum

– så det ikke kommer til at æde jer op, når I vælger hinanden fortsat.

Hvis man vælger den sidste løsning, er det desuden forudsat, at:

  • Den utro part skal vise sin oprigtighed og angre det valg, vedkommende har taget
  • Ofret for utroskaben skal udtrykke villighed til at tilgive og gøre dette.
Dina Bønneland

Er i klar på at arbejde jer igennem dette?

Book tid allerede i dag, og kom igang med jeres nye muligheder.

BOOK EN TID ONLINE